openingstijden
Aareset
Afspraak maken

Zachte lenzen

Zachte lenzen bieden een hoog comfort en zijn daardoor zeer prettig om te dragen. U voelt nagenoeg geen randen wanneer u deze lenzen draagt.

Zachte lenzen zijn er in vele materialen en soorten systemen, zoals een daglens, maandlens, driemaand lens en een systeem waarbij de lenzen een half jaar gedragen worden. Al deze systemen zijn uitvoerbaar met cilinder en/of leesdeel. Het meest gebruikte materiaal voor zachte lenzen is op dit moment siliconen, vanwege zijn hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Welk systeem lenzen of materiaal wij u zouden adviseren is afhankelijk van de vorm van het oog, maar ook wanneer en hoe vaak u ze wilt gebruiken.

De vorm van het oog meten wij driedimensionaal, waardoor wij een goed beeld krijgen van het hoornvlies. Op basis daarvan bepalen wij welke lens het beste past. Daglenzen en maandlenzen worden maar in beperkte bollingen geleverd, waardoor deze niet altijd mooi op het oog passen. Om dat op te lossen kunnen wij uitwijken naar driemaands lenzen of halfjaarlijkse lenzen die wij in alle bollingen en diameters kunnen laten maken. Hierdoor heeft u een beter passende lens met een hoger draagcomfort.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden met zachte lenzen, maakt u dan een afspraak met de contactlens specialist. Deze kan uw ogen bekijken, meten en u, afhankelijk van uw wensen, een paar proeflenzen meegeven.

Zo kunt u zelf ervaren hoe het is om een zachte lens te dragen en kan de contactlensspecialist beoordelen hoe uw oog reageert op de lens.

De oogcontrole bij zachte lenzen vindt ieder half jaar plaats.

Tijdens de controle kijken wij het hoornvlies na op eventuele onregelmatigheden en controleren wij uw oogsterkte. Op deze manier hebt u ieder half jaar weer maximaal zicht met uw lenzen.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14 Slideshow Image 15 Slideshow Image 16 Slideshow Image 17 Slideshow Image 18

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.