openingstijden
Aareset
Afspraak maken

Vormvaste lenzen

Met vormvaste contactlenzen zijn de toepassingsmogelijkheden nog groter dan met zachte lenzen. Zeker met de bifocale harde lens (lens met leesdeel) worden erg goede resultaten geboekt.

Mensen die vormvaste lenzen dragen en die vervolgens (door de leeftijd veroorzaakte) leesproblemen krijgen, kunnen uitermate goed geholpen worden.

Maar ook voor mensen met grote cilinderafwijkingen of een onregelmatig gevormd hoornvlies kunnen vormvaste contactlenzen een goede oplossing bieden.

Het aanmeten van een goed passende harde contactlens vraagt om een nauwkeurige meting van uw oogbolling en brilsterkte. Hierbij maken wij gebruik van een zogenaamde corneatopograaf.

Dit apparaat maakt het mogelijk om een topografische weergave van uw oog te maken. Dit houdt in dat het oog op meer dan 2000 punten wordt gemeten, wat ons in staat stelt om u een uiterst nauwkeurige lens aan te meten.

Uiteraard is de oogcontrole van cliënten met harde contactlenzen van groot belang. Deze controle vindt jaarlijks plaats, waarbij wij controleren of de lens nog steeds de juiste sterkte en passing heeft.

Daarnaast letten wij ook op de algehele conditie van het oog. Wij bieden u de mogelijkheid om uw harde lenzen als het ware als een “maatkostuum” aan te meten. Daartoe beschikken wij over de Senso Unico contactlenzen.

Senso Unico is een exclusieve, vormvaste contactlens die speciaal voor ùw ogen wordt gemaakt van een hoogwaardig vormvast materiaal. Het resultaat: maximaal comfort, een uitstekende zuurstofvoorziening van het oog en een opvallend scherp gezichtsvermogen.

De eerste stap naar uw op maat gemaakte Senso Unico contactlenzen bestaat uit een nauwkeurige meting van de ogen. De corneatopograaf geeft een uiterst precies beeld van uw hoornvlies.

Dit beeld wordt digitaal verzonden naar de producent van deze lenzen, Procornea in Eerbeek. Zij zetten de gegevens om naar een uniek lensontwerp, dat voor 100% is afgestemd op uw oog. Deze high tech productiemethode waarborgt dat de lens met een nauwkeurigheid van honderdduizendsten van millimeters wordt gemaakt.

Het meten en produceren van uw eigen op maat gemaakte contactlens gebeurt in relatief korte tijd, waarbij u zich de bovendien de moeite en tijd van het dragen van proeflenzen bespaart.

Comfort, gezichtvermogen en veiligheid. Dat alles vindt u in de Senso Unico.

Kom snel eens bij ons langs en u hoort van ons alle details.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 8 Slideshow Image 9 Slideshow Image 10 Slideshow Image 11 Slideshow Image 12 Slideshow Image 13 Slideshow Image 14 Slideshow Image 15 Slideshow Image 16 Slideshow Image 17 Slideshow Image 18

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.